Over Kwekerij Maarten Bloemen

Kwekerij Maarten Bloemen V.O.F. uit Venhorst is opgericht op 1 oktober 1987. Na 10 jaar werken met een vrij uitgebreid assortiment, met onder andere eindproducten, zijn we in 1997 volledig overgestapt op het zuurminnende heesterpakket. Onder een heester of struik verstaan we een verhoutende plant die in of dicht bij de grond vertakt. Nu wordt er alleen uitgangsmateriaal geproduceerd, jonge planten die opgekweekt moeten worden, zoals beworteld stek en plantgoed.

Wij werken met een gespecialiseerd smal assortiment. De laatste jaren houden wij ons intensief bezig met het produceren van nieuwe gepatenteerde variëteiten.

Beworteld stek

Het beworteld stek wordt alleen nog maar gestoken in door onszelf versgevulde trays. Ervaring leert dat dit de beste groeiresultaten oplevert. Uiteraard blijven we continu zoeken naar nieuwe, eventueel betere, trayvullingen zoals een spiderplug. Het merendeel van de geproduceerde stek is bestemd voor eigen gebruik en een deel is beschikbaar voor de verkoop, mits op voorhand besteld. De stek voor eigen gebruik wordt gepot in een ronde pot 9,5 cm welke in maratrays worden weggezet op het bedrijf voor verdere afkweek.

Bedrijfsopzet

De totale bedrijfsopzet bestaat uit 2.000 m² containerveld en 10.000 m² kas. De kas is verdeeld in 3.000 m² stekkas en 7.000 m² teeltkas, waarvan 2.200 m² cabrioletkas. Het klimaat in de kas en het watergeven (met of zonder voeding) wordt middels een moderne computer zo optimaal mogelijk gestuurd. Sinds 5 jaar vermeerderen wij alles onder LED-belichting, voor nog beter stuurbare omstandigheden.

Het bedrijf heeft naast de vennoten 5 werknemers in dienst. Samen met de medewerkers streven wij ieder seizoen naar kwalitatief zo goed mogelijke planten te produceren.

Wij hebben geen particuliere verkoop.

Kwekerij Maarten Bloemen levert aan verschillende landen wereldwijd