Hoogstaande kwaliteit

Om een goede kwaliteit planten te kunnen produceren zijn in de loop der jaren een aantal investeringen gedaan die een positieve uitwerking hebben op die kwaliteit. Zo is het aandeel kas in verschillende stappen uitgebreid tot het huidige oppervlak. Dit geeft meer zekerheid qua overwinteren en in een kas is meer te sturen wat betreft klimaat en voeding. De laatste aanbouw is gedaan in de vorm van een cabrioletkas. Hiermee is het mogelijk om de buitenomstandigheden heel kort te benaderen en toch het veilige van binnen achter de hand te hebben.

Klimaatregeling

Met behulp van een computer wordt het klimaat zo optimaal mogelijk bestuurd en is het mogelijk om iedere soort planten de voeding te geven die deze soort planten nodig heeft. Voor ieder kraanvak is het mogelijk om een apart voedingsniveau in te geven. Dit zorgt ervoor dat de planten de voeding krijgen die ze op dat moment nodig hebben.

De ondergronden zijn zodanig aangepast dat overtollig water snel kan weglopen, wat veel wortelproblemen voorkomt. Mede hierdoor is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen de laatste jaren drastisch afgenomen.

Moderne techniek

Het knippen van de planten zorgt voor meer vertakkingen op de planten. Alle planten worden 2 á 3 keer per jaar geknipt voor de stekverzameling. Het knippen gebeurt met diverse nieuw ontwikkelde machines. Hier blijven we zoeken naar nieuwe verbeteringen, die tot betere resultaten zullen leiden.