Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls'

Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls'

Als je de bessen ziet van Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls', begrijp je waar hij zijn naam aan te danken heeft! De plant heeft veel en zeer grote rode bessen die blijven zitten over een lange periode. Dat maakt de plant uniek, net als de vroege bloei en vruchtzetting en de stevige opbouw. Extra leuk is dat de bessen eetbaar zijn. Zo kan je de bessen gebruiken voor heerlijke gerechten zoals zelfgemaakte jam, een bessencheesecake of misschien wel een steak met lingonberry-compote.

Deze vurige plant heeft het eerder warm dan koud en staat het liefst (half) in de schaduw. De 'Fire Balls' heeft een winterhardheid van -35° Celsius. Je snoeit hem in het voorjaar, hij bloeit in de zomer en de bestijd is eind zomer. Plaats de plant in koele, vochtige, humusrijke en zure goed gedraineerde grond. 'Fire Balls' is goed te gebruiken als massabeplanting, heesterborder, gemixte container en solitair op balkon of terras. Laat Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls' je tuin verwarmen!

Unieke punten

  • Vroege bloei en vroege vruchtzetting
  • Zeer grote bessen
  • Rijk aan bessen
  • Bessen over lange periode
  • Stevige opbouw

Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls' ('Lirome' PBR) is in Europa kwekersrechtelijk beschermd onder nummer EU 20150199. Het ras is ontwikkeld door Maarten Bloemen uit Nederland.