Nieuw op ons bedrijf

Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls'

Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls'

Als je de bessen ziet van Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls', begrijp je waar hij zijn naam aan te danken heeft. De plant heeft veel en zeer grote rode bessen die blijven zitten over een lange periode. Dat maakt de plant uniek, net als de vroege bloei en vruchtzetting en de stevige opbouw. Extra leuk is dat de bessen eetbaar zijn. Zo kan je de bessen gebruiken voor heerlijke gerechten zoals zelfgemaakte jam, een bessencheesecake of misschien wel een steak met lingonberry-compote.

Deze vurige plant heeft het eerder warm dan koud en staat het liefst (half) in de schaduw. De 'Fire Balls' heeft een winterhardheid van -35° Celsius. Je snoeit hem in het voorjaar, hij bloeit in de zomer en de bestijd is eind zomer. Plaats de plant in koele, vochtige, humusrijke en zure goed gedraineerde grond. 'Fire Balls' is goed te gebruiken als massabeplanting, heesterborder, gemixte container en solitair op balkon of terras. Laat Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls' je tuin verwarmen!

Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls' ('Lirome' PBR) is in Europa kwekersrechtelijk beschermd onder nummer EU 20150199. Het ras is ontwikkeld door Maarten Bloemen uit Nederland.


Pieris Japonica 'Polar Passion'

Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls'

Door een gepassioneerd hart kleuren de grote bloemen van de 'Polar Passion' rood, die vanaf het vroege voorjaar beginnen met bloeien. De bossige opbouw, rijke bloei en jaarrond sierlijk blad maken de plant uniek. Pieris japonica 'Polar Passion' is koud en warm tegelijk. Toch heeft 'Polar Passion' niet snel een griepje te pakken, want hij is ziekte-ongevoelig. De winterhardheid is tot wel -20° Celsius. Snoei de heester in de zomer.

Deze plant staat graag in een koele, vochtige, goed gedraineerde grond met voldoende humus. Zet hem in de zon of half in de schaduw als solitaire op balkon of het terras. Daarnaast is de plant ideaal bruikbaar als heesterborder en in een gemixte container.

Pieris japonica 'Polar Passion' is in Europa kwekersrechtelijk beschermd onder nummer EU 20151958. Het ras is ontwikkeld door Ger van Santvoort.


Sarcococca 'Winter Gem'

Vaccinium vitis idaea 'Fire Balls'

Sarcococca 'Winter Gem' wordt als goed vertakt en zeer bossig struikje aangeboden. Dit in tegenstelling tot de gewone zoete buxus die vaak maar twee of drie scheuten heeft. Een grote pot is al snel helemaal gevuld met één of twee exemplaren van 'Winter Gem'. De hoogte is 50-75 cm dus ook geschikt voor een kleine tuin. De zoete buxus is niet vatbaar voor ziekten en vraagt nauwelijks verzorging. Snoeien is niet nodig. 'Winter Gem' groeit zowel in de zon als in de schaduw en in elke grondsoort.

Sarcococca 'Winter Gem' ('Pmoore03' PBR) is in Europa kwekersrechtelijk beschermd onder nummer EU 38472.

Bron: www.plantipp.eu